Vins amb Personalitat. Un descobriment a VeremaBCN

verema-2 Quan acudeixes a l’Experiència Verema ja saps que acabaràs saturat de colors, aromes i gustos. Com que és impossible tastar tots els vins que aporten els més de 100 cellers que estan presents,  fas una tria prèvia d’allò que més t’interessa conèixer. Així que llibreta, llapis i, per descomptat, copa en mà, me’n vaig endinsar en el mar de vi exposat al Museu Marítim de Barcelona, disposta a descobrir tresors ocults. I la sorpresa va vindre directament de l’oceà atlàntic, més be de la seva influència a Galícia.

img_2305

 

 

Vinos con Personalidad, no és un celler. És el fruit d’una aposta personal de l’enòleg Pablo Vidal, fins fa poc més d’un any director tècnic del C.R.D.O Ribeiro. Després de perdre el  treball, va decidir gastar-se la indemnització en fer vi.  I fugint del que ja coneixia, es va anar a Valdeorras per escollir i comprar el raïm que necessitaria per fer realitat el seu vi. I va triar les varietats autòctones de Mencía, Garnatxa Tintorera centenària, Sousón, Brancellao i Caiño, conreades en una vessant de sols pissarrosos i esquistos, de clima continental amb influència atlàntica i caràcter de mitja muntanya. De l’elaboració del vi, Pablo m’explica que la fermentació, maceració i malolàctica se ha realitzat en inox a temperetaura controlada, i que la maduració té un súbtil treball de fusta de roure i líes fines per partida. D’aquí surt MALDITO, un vi negre de guarda que reflecteix en boca el desarrengo, els moments difícils, el coratge i la tenacitat de su creador.

Superada la primera etapa de cabreig, Pablo Vidal va tornar els seus orígens, a la zona de Ribeiro, per fer un vi blanc de llarg recorregut, creat a partir d’una meditada selecció i combinació de varietats autòctones, elaboració i terroir. RENACIDO és un vi on la Treixadura té la veu cantant, acompanyada de manera harmonica amb el Godello, l’Albariño i el Lado. Son raïms conreats en vessants de poca alçada però amb molta pendent (terrasses), amb orientació sud i sudoest, que tenen un clima de transició atlàntic-mediterràni. En la seva elaboració ha volgut remarcar les característiques pròpies de les varietats i el terroir, treballant amb collites del 2015 i el 2014, per a després al celler afinar el vi amb un treball d’11 mesos en bóta per a la treixadura del 2014 i la resta sobre líes. Tot este treball dona com a resultat un vi blanc de guarda que de segur encara millorarà el seu caràcter i complexitat.

caixa-vins

pablo-vidal

seleccio-raim

 

 

Deja un comentario