On es produeixen els millors vins del món?

Com tothom sap, el vi és una beguda alcohòlica que s’obté per mitjà de la fermentació del suc del raïm. És important saber que té diferents tipus i diversos nivells de qualitat els quals faran que el seu preu canviï. En aquest escrit em centraré sobretot  en els països que produeixen els millors vins del món, els quals al mateix temps, seran  bastant cars.

purple-grapes-553462_960_720

Font

França, Xile, Itàlia, Alemanya, Estats Units, Argentina i Espanya són els estats on hi ha més qualitat en els seus vins. El primer esmentat és el pioner en la matèria i segurament és per això que és el país més important en la producció d’aquest producte. Té molta varietat, molt nom i les marques de més qualitat. El fet que França sigui el país on s’elabori millor vi fa que sigui bastant difícil escollir quins són els de més qualitat. Tot i així hi podem destacar: l’anomenat Château Mont-Redon, el Laurent Perrier Ultra Brut NV, el Château Latour i el Picpoul de Pinet.

Els Italians també són importants en el món vitivinícola. Actualment, estan gairebé al mateix nivell que el francesos en la qualitat del producte. La regió més important de les més de 30 que posseeix aquest país és la Toscana la qual té 4 denominacions d’origen: Chianti, Brunell di Montalcino, Nobile di Montepulciano i Morellino di Scansano.

Cal destacar també la producció espanyola, la qual té major importància a Catalunya ( concretament al priorat i Empordà ) i a la Rioja. Hi podem destacar vins com ara: Ferrer Bobet, Geol, Teixar o el Sant Vicente del 2010. Cal saber que l’estat espanyol té unes 70 D.O (denominacions d’origen) de les quals unes 11 li pertanyen a Catalunya, tot destacant la del Priorat, la de l’Empordà i la del Penedès. Els alemanys, tenen tres regions les quals posseeixen el grau més gran de producció vinícola del país. Cal dir però que no són comparables amb les dels països anteriorment mencionats, ja que Alemanya centra la seva producció de begudes alcohòliques en la cervesa. Tot i així es poden destacar vins com ara: el Deutscher Tafelwein, el Deutscher Landwein i el Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete.

Deixant de banda Europa podem trobar també diversos països en el continent americà que tenen una producció de vi bastant elevada i de qualitat. Els Estats Units tot i que no és un país pioner en l’elaboració del vi actualment, també s’ha obert un lloc en el mercat mundial fins al punt de ser el 4t estat que més vi produeix a escala mundial i gràcies, sobretot, a la producció que s’elabora a Califòrnia.  Si seguim parlant dels americans, ens podem centrar concretament en els argentins i els xilèns. Els primers tenen una producció molt elevada gràcies a regions com la de Cuyo, que han donat varietats com ara l’anomenada Malbec, que és precisament la més coneguda del territori.

Xile, potser no és el major productor de vins de llatinoamericà (com en el cas d’Argentina) però sí que és molt conegut per la qualitat del seu producte. Això és així per què el raïm hi creix amb molta facilitat gràcies a les condicions climàtiques que ronden per aquella zona., que afavoreix amb el manteniment de les vinyes. Pel que fa a la varietat, acostuma a ser un raïm adoptat de França com ara el Chardonnay o el Cabernet, que diverses vegades han aconseguit que es transformés en un dels millors vins del món.

Deja un comentario