Maridatge amb carquinyolis

Fer un grau de formació superior en màrqueting i publicitat en el món vitivinícola es una opció recomanable per als que ens agrada molt el vi. Si a més, la classe inaugural es un tast de vins dirigit per Rosa Vila – la primera dona sommelier de Catalunya -, saps que estàs en el camí encertat. Que millor que beure uns vins blancs i uns espumosos per obrir boca amb la nova formació!.

L’aula preparada per al tast va respondre a tots els tòpics que s’esperen: estovalles de paper blanc amb la numeració dels vins a tastar, dos copes de cata, tovallons blancs per observar millor el color del vi, botella d’aigua, got per beure i gots per llançar el liquid sobrant. El que ja no era tan previsible eren uns carquinyolis, un troç de xocolata i un gotet amb panses blanques i negres. Què anem a berenar o tastar vi?.

Per a la meva sorpresa la Rosa Vila ens va descobrir que mullant el carquinyoli al vi blanc o a l’espumós, encara podem apreciar més les notes gustatives que l’hem trobat. Sí, a més, després desfàs entre els dits un tros de xocolata i te l’ha col·loques directament al paladar, el seu gust no té res a veure amb un mos directament mastegat. Una manera molt pràctica d’aprendre com assaborir un vi, alhora que minimitzes l’efecte de l’alcohol ingerit.

I així començarem a ensenyar al nostre cervell que enguany ens aventurem en un món de sorprenents degustacions.

Deja un comentario

Please wait...

Subscribe to our newsletter

Want to be notified when our article is published? Enter your email address and name below to be the first to know.