Maridatge amb carquinyolis

Fer un grau de formació superior en màrqueting i publicitat en el món vitivinícola es una opció recomanable per als que ens agrada molt el vi. Si a més, la classe inaugural es un tast de vins dirigit per Rosa Vila – la primera dona sommelier de Catalunya -, saps que estàs en el camí encertat. Que millor que beure uns vins blancs i uns espumosos per obrir boca amb la nova formació!.

L’aula preparada per al tast va respondre a tots els tòpics que s’esperen: estovalles de paper blanc amb la numeració dels vins a tastar, dos copes de cata, tovallons blancs per observar millor el color del vi, botella d’aigua, got per beure i gots per llançar el liquid sobrant. El que ja no era tan previsible eren uns carquinyolis, un troç de xocolata i un gotet amb panses blanques i negres. Què anem a berenar o tastar vi?.

Per a la meva sorpresa la Rosa Vila ens va descobrir que mullant el carquinyoli al vi blanc o a l’espumós, encara podem apreciar més les notes gustatives que l’hem trobat. Sí, a més, després desfàs entre els dits un tros de xocolata i te l’ha col·loques directament al paladar, el seu gust no té res a veure amb un mos directament mastegat. Una manera molt pràctica d’aprendre com assaborir un vi, alhora que minimitzes l’efecte de l’alcohol ingerit.

I així començarem a ensenyar al nostre cervell que enguany ens aventurem en un món de sorprenents degustacions.

Deja un comentario