La Germandat del Raïm, o com el vi et fa feliç fins a morir

la-germandat-del-rac3afmNo he estat gaire mai de llegir, i quan ho faig, busco novel·les que m’atrapin de principi a fi, i si pot ser, que parlin d’espies, assassinats o s’ambientin a les Guerres Mundials. Però fa poc he llegit un llibre, que de tan simple, emociona. És honest, i no té artificis. Sembla que les pàgines transcorrin sense que hi passi res, però en realitat, és una història de vida, d’amor i d’odi, tot concentrat en una família italiana que malviu en un poblet de California, farta que el pare de família es gasti el sou en apostes, putes i en vi, sobretot en vi. El vi al voltant del qual es teixeixen les relacions d’amor i d’amistat, i al voltant del qual arriba la mort. El vi i la vinya és l’escenari que emmarca la història, i per això m’ha fet gràcia incloure-ho en aquesta entrada.

Per saber-ne més, cliqueu aquí

Deja un comentario