El vi només és vi

llibre-vi-catala-una-reivindicacio-historica-

 

Aquesta és una frase que li he sentit dir a la Sílvia Naranjo, coautora de la Guia dels Vins de Catalunya. La fa servir per explicar que a vegades tenim massa pretensions i fem del vi un producte elitista. Amb en Jordi Alcover han escrit el llibre Vi Català, una reivindicació històrica. S’hi explica què hem fet malament al llarg dels anys per haver estat a punt de convertir-nos en simples elaboradors de suc de raïm amb càrrega alcohòlica. No hem estimat prou el nostre territori, les nostres vinyes i les nostres varietats. Hem patit un complex d’inferioritat que ens ha fet copiar la manera de fer, ara dels francesos, ara dels alemanys, i els seus raïms, tan poc adaptats al nostre sòl i el nostre clima. El llibre és una cura d’humilitat, però alhora d’esperança, perquè evoca un gran futur pel nostre vi ara que comencem a aprendre dels nostres errors.

Per a més informació, clica aquí, i si en vols llegir un fragment, clica aquí

Deja un comentario